Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Єгор Соболєв: Міністру енергетики дали тиждень на оприлюднення контрактів на купівлю вугілля з ПАР і Росії

За словами народного депутата від "Самопомочі" Єгора Соболєва, група парламентаріїв нанесла візит голові Мінпаливенерго Володимиру Демчишин у зв'язку з його неявкою на відкриті слухання в антикорупційному комітеті Ради.

"Разом з Borislav BerezaСергій ЛещенкоIgor LutsenkoVictoria VoytsitskaПавло Костенко та Yaroslav Markevich відвідали міністра енергетики.

Нагадаю, Володимир Демчишин не з'явився на засідання нашого антикорупційного комітету Ради, де обговорювалася ситуація в енергетиці. Зокрема, зрив забезпечення ТЕЦ вугіллям, через що вимикають світло, і намагання на цьому заробити.

Пояснили міністру, що весь уряд призначений парламентом. І одне з наших завдань - створити справжній, відкритий для суспільства, контроль за роботою кожного міністра. Для цього, зокрема, ми і проводимо, і будемо проводити публічні слухання в антикорупційному парламентському комітеті.

Поставили вимогу - оприлюднити контракти на закупівлю африканського та російського вугілля, які укладаються за допомогою держави.

І такі контракти мають укладатися напряму, без посередників. Тим більше з офшорів.

На оприлюднення контрактів даємо тиждень", - написав нардеп у Facebook.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ