Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

ЄК виправдовується через інтерв’ю чиновниці пропагандистському RT

Інтерв’ю Наталі Точчі, яка є радницею Федеріки Моґеріні, шокувало тих, хто розуміє проблему російської дезінформації

Очільниця дипломатії ЄС Федеріка Моґеріні є також віце-головою Європейської комісії. Кореспондентка Польського радіо в Брюсселі запитала, чи вона не бачить нічого невідповідного в інтерв’ю своєї співробітниці російському телебаченню RT. Експерти, дипломати і чиновники, які займаються поборенням російської дезінформації, називають це ЗМІ головним пропагандистським рупором Кремля.

Про це пише Польське Радіо.

Речниця Європейської комісії Мая Коціянчич відповіла: «Я можу лише сказати, що пані Точчі дала це інтерв’ю від свого імені, не представляючи Європейського Союзу ані нашої політики, яка є добре відомою».

В минулому Європейську комісію критикували на недостатню боротьбу з російською пропагандою і дезінформацією. Тиск здійснював, зокрема, Європарламент та міжнародні експерти.

Торік у грудні ЄК опублікувала звіт, у якому визнала, що російська пропаганда і дезінформація є одними з головних загроз для Євроспільноти. У наступному звіті, кілька днів тому, ЄК повідомила про приклади російської дезінформації та спроби втручання під час кампанії перед виборами до Європейського парламенту.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ