Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

ЄС офіційно зняв санкції з Азарова і Ставицького, щодо 10 високопосадовців їх продовжили

Рада Євросоюзу зняла санкції з колишнього прем’єр-міністра України Миколи Азарова і ексміністра енергетики та вугільної промисловості України Едуарда Ставицького.

Рішення офіційно набуло чинності 6 березня, йдеться в Офіційному журналі Євросоюзу, пише Громадське.

Санкції передбачали замороження активів і заборону на в’їзд у країни ЄС.

Водночас обмежувальні заходи, запроваджені ЄС у 2014 році за неналежне використання державних фондів України або за службові зловживання, що призвели до втрати бюджетних фондів України, продовжили ще на рік для десяти колишніх українських високопосадовців.

«На основі аналізу рішення 2014/119/CFSP застосування обмежувальних заходів, спрямованих проти певних осіб, суб'єктів та органів, слід продовжити до 6 березня 2021 року. Позиції щодо двох осіб (Азарова та Ставицького – ред.) виключити», — йдеться у повідомленні.

Ці санкції ЄС запровадив у березні 2014 року і з того часу щороку їх оновлював.

Раніше Європейський суд задовільнив апеляцію колишнього прем’єр-міністра України Миколи Азарова проти Ради Євросоюзу та зняв з нього санкції.

Микола Азаров очолив уряд України у 2010 році після перемоги на президентських виборах Віктора Януковича. 28 січня 2014 року на тлі подій Революції гідності він подав у відставку й залишив територію України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ