Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Ймовірність приїзду Папи Римського до України є малою, але не виключеною

Ймовірність, що Папа Римський Бенедикт XVI найближчим часом відвідає Україну, є невеликою, але не виключеною, — про це сьогодні, 6 червня 2006 року, під час прес-конференції у Львові повідомив глава УГКЦ Блаженніший Любоир Кардинал Гузар.

«Коли Папа Бенедикт XVI став Понтифіком він сказав, що не буде так багато подорожувати як його попередник, можливо з огляду на те, що є трішки старшим за віком, — розповів глава УГКЦ. — Проте, як бачимо, Папа уже здійснив поїздку до Німеччини та Польщі; ще на цей рік у нього заплановані подорожі до Іспанії та Туреччини, а також Південної Америки. Він відчуває потребу у візитах до різних країн».
«Я не виключаю можливості, приїзду Папи в Україну, але стоїть питання коли?, — додав він. — Ми б радо його зустріли і прийняли».
Нагадаємо, що попередник Папи Римського Бенедикта XVI — Папа Римський Іван Павло II  перебував з візитом в Україні 23-27 червня 2001 року.
Папа Бенедикт XVI побував з візитом у Польщі 25-28 травня 2006 року. За час його однорічного понтифікату це друге міжнародне паломництво, яке він здійснив за межі Ватикану. На зустрічі з Папою побували понад 1,5 тисячі паломників з України, котрі запрошували Бенедикта XVI приїхати в Україну.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ