Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Юристи спростували новий-старий фейк про спадщину

Вже вкотре, починаючи із листопада 2013 року просторами мережі Інтернет ширяться статті з кричущими назвами на зразок «Українці не зможуть оформити спадщини з 1 листопада». Однак, така новина не має жодного зв’язку із реальним станом речей та суперечить чинному законодавству.

Зміст новини зводиться до того, що з 1 листопада буде неможливо вчинити жодних правочинів щодо нерухомого майна, в тому числі оформити спадщину чи дарування, оскільки наявним суб’єктам оціночної діяльності необхідно було пройти переатестацію, а для нотаріуса необхідна оцінка такого майна.

Як повідомили на запит Гал-інфо, в юридичній компанії Юридична Ліга, Постанова Кабінету Міністрів України №231 від 04.03.2013 р., яка регулювала питання сертифікації суб’єктів оціночної діяльності, втратила свою чинність ще 28.01.2014 р. на підставі Постанови Кабінету Міністрів України № 358.

Окрім того, зазначену Постанову оскаржено та скасовано в судовому порядку за результатом розгляду справи № К/800/62987/13 Вищим адміністративним судом України 29.07.2015 скасовано.

Тобто, з 28.01.2014 р. проблеми з оцінкою майна для укладення договорів дарування та прийнята спадкування немає, а оформити спадок чи укласти договір дарування можна без перешкод.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ