Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

З 1999 року Вифлеємський вогонь миру щорічно мандрує Україною

Спочатку Пластуни традиційно переймають його на Державному кордоні у своїх польських колег харцегів, а потім турбуються про те, щоб він пройшов свій довгий шлях від міста до міста і запалав миром, добром у церквах, школах, сиротинцях, лікарнях, державних установах та на кожному різдвяному столі української сім’ї.

Координаторка цьогорічної передачі вогню, Соломія Добош поділилася коментарем про проведення акції: “Кожного року, ми, пластуни, ставимо собі за мету поширити ВВМ в кожну  оселю, в кожну лікарню чи школу, щоб всі змогли відчути дух Різдва!

І цей рік не став виключенням, попри усі труднощі ми виконали свою місію.”

Через епідеміологічну ситуацію одним із найбільшим пріоритетів була безпека усіх, хто долучився до проведення. Соломія, також, прокоментувала цей момент: “На жаль, ми були змушені зменшити делегацію для передачі на кордоні, та обмежитись лише привітанням замість звичної програми, відмовитись від масштабної передачі громаді Львова біля ялинки, постійно дотримуватись дистанції і носити маски. Але Вифлеємський вогонь запалав у 164 установах. З них у 62 церквах, 12 лікарнях, 4 дитбудинках, 34 школах, 4 військових частинах, 8 адміністративних установ і 39 партнерах. Таким чином кожен мав змогу перепалити  і собі "Вогонь любові, вогонь добра". Нехай цей рік стане виключенням, але щоб там не було "Хай знає кожен Божий дім, ми понесем вогонь усім! " , - додатково координаторка заходу відмітила, що Львівський осередок Пласту урочисто передав передріздвяну місію пластунам 8 областей.

А з початком російсько-української війни, з 2014 року пластуни щороку передають Вифлеємський вогонь миру захисникам у зону бойових дій на Сході України. Разом з символічним Вогнем, завдяки добрій ініціативі як наймолодших, так і найстарших пластунів - цього року українські військові смакували різдвяним печивом, яке випікали пластуни. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ