Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

З 1 квітня багато українців можуть залишитись без телебачення

Національна рада з телерадіомовлення погодила два акти Кабміну стосовно припинення використання в Україні аналогового сигналу мовлення. Про це повідомили в прес-службі регулятора.

Національна рада 15 лютого на засіданні розглянула і погодила без зауважень проект постанови Кабінету Міністрів України “Про внесення змін до Плану використання радіочастотного ресурсу України”, а також проект розпорядження Кабінету Міністрів України “Про затвердження переліку адміністративно-територіальних одиниць, у яких шляхом наземного ефірного аналогового та/або цифрового мовлення поширюються програми держави-агресора та може здійснюватися тимчасове мовлення з використанням радіочастотного ресурсу України, в тому числі аналогове мовлення, на підставі дозволу, виданого Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення”.

Так, проектом постанови Кабінету Міністрів, розробленим Адміністрацією Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України, пропонується у Плані використання радіочастотного ресурсу України зазначити, що строк припинення використання радіотехнології аналогового телевізійного мовлення – 30 березня 2018 року, за винятком територій з особливим режимом мовлення – певних адміністративно-територіальних одиниць, перелік яких визначається Міністерством інформаційної політики.

Проект розпорядження Кабінету Міністрів розроблено Мінінформполітики. Ним пропонується до переліку адміністративно-територіальних одиниць, на яких може здійснюватися аналогове мовлення після його вимкнення на всій території України, внести Донецьку і Луганську області, а також окремі райони Херсонської області.

Рішення Національної ради про погодження зазначених проектів документів буде надіслано до їх розробників.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ