Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

З липня в Україні почнуть відключати аналогове телебачення

Український уряд ухвалив рішення про поетапне відключення аналогового телемовлення з 1 липня 2018 року. Про це повідомив Урядовий портал.

"З метою забезпечення інформаційної безпеки країни та з урахуванням рішення Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення про затвердження Плану поетапного вимкнення аналогового телерадіомовлення від 15.03.2018 року Уряд на черговому засіданні прийняв рішення про поетапне вимкнення аналогового телевізійного мовлення з 01.07.2018 року.

Відповідною постановою Кабінету Міністрів України «Про внесення зміни до розділу I Плану використання радіочастотного ресурсу України» продовжено строк використання радіотехнології «Аналогове телевізійне мовлення» шляхом унесення зміни до Плану використання радіочастотного ресурсу України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 09.06.2006 р. № 815, з метою недопущення порушення прав громадян на вільний доступ до інформації", - йдеться у повідомленні.

Прийняття цього рішення забезпечить безперервність телерадіомовлення на всій території України та конституційне право громадян на безперешкодне отримання інформації.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ