Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

З початку 2018 року на Львівщині 56 людей захворіло на кір

З 1 січня 2018 року на Львівщині зафіксовано 56 випадків захворювання на кір. Про це сьогодні, 11 січня, в коментарі Гал-інфо повідомив заступник директора ДУ «Львівський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України» з епідеміологічних питань Олег Когут.

За його словами, це досить загрозлива тенденція, яка пов’язана із тим, що батьки відмовляються проводити щеплення дітям.

Раніше на сайті ДУ «Львівський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України» повідомляли, що у Львівській області впродовж  грудня 2017 року було зареєстровано 50 випадків захворювань на кір, з них захворіло 6  дітей. Усі захворілі діти не щеплені. Порівнюючи з попередніми місяцями (жовтень - 3 вип. та листопад - 3 вип.) спостерігається значне зростання захворюваності.

З середини грудня зареєстровано спалах кору серед працівників ТОВ «Фуджікура». Станом на 03.01.2017р. захворіло 38 осіб. Перебувало на стаціонарному лікуванні – 29 осіб, на амбулаторному – 9 осіб.  На цей час виписано 16 осіб.

Всього з початку року зареєстровано 114 випадків  захворювань на кір, в т.ч. 60 вип. серед дитячого населення (52,6 %). Захворіло не щеплених проти кору 85 осіб (74,6%).

Захворюваність на кір реєструвалася на 11 адмінтериторіях: у містах Львові, Самборі та у Жидачівському, Самбірському, Стрийському  районах.

Впродовж 2017 р. зареєстровано 3 спалахи кору в населених пунктах Стрийського, Самбірського та Жидачівського районів. Два вогнища спалаху були у побуті, 1 – в дитячому будинку. Всього захворіло 20 дітей, з них не щеплені за віком 12 дітей (60%). Це і сприяло поширенню інфекції серед інших захворілих.

Довідка.

Кір – інфекційна хвороба, що вражає як дітей, так і дорослих, які не мають імунітету проти цього захворювання. В Україні за 11міс. 2017р. зареєстровано 3 382 випадки кору (інт. пок. 7,94).  Найвищі показники реєструються  в Івано-Франківській, Одеській, Закарпатській та Тернопільській областях.

Це – небезпечне вірусне захворювання. Саме ця інфекція є однією із основних причин дитячої смертності у світі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ