Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

З початку року 375 осіб постраждало від гострих кишкових інфекцій

375 осіб постраждало внаслідок спалахів гострих кишкових інфекцій в Україні з початку року. З них 207 дітей. Про це повідомили 7 вересня у прес-службі Центру громадського здоров’я України.
Інфографіка ЦГЗ

Триває епідрозслідування 6 спалахів, що зареєстровані:

13.08.2020 р. місце виникнення - заклад громадського харчування, м.Бердянськ, Запорізька область. На стаціонарному лікуванні знаходиться 5 дорослих з діагнозом ʺгостра кишкова інфекціяʺ;

14.08.2020 р. місце виникнення - база відпочинку, с. Воропаїв, Вишгородський район, Київська область. На стаціонарному лікуванні знаходиться 6 осіб, з яких 4 дітей, з діагнозом ʺгострий гастроентероколіт, сальмонельоз ?ʺ;

02.09.2020 р. місце виникнення - навчальний заклад, смт. Велика Олександрівка, Херсонська область. Зареєстровано спалах харчової токсикоінфекції, захворіло 12 дітей, всі на амбулаторному лікуванні;

03.09.2020 р. місце виникнення - навчальний заклад, в м.Херсон, Херсонська область. Захворіло 6 дітей, 4 особи знаходяться на стаціонарному лікуванні, 2 захворілих – на амбулаторному, попередній діагноз ʺгострий гастроентеритʺ;

05.09.2020 р. місце виникнення - навчальний заклад, с. Ясногірка, Сарненський район, Рівненська область. На амбулаторному лікуванні знаходиться 16 дітей з діагнозом ʺгострий гастроентеритʺ;

05.09 2020 р. місце виникнення - с. Зруб Комарівський, Сторожинецький район, Чернівецька область. На стаціонарному лікуванні знаходиться 9 осіб, з яких 5 дітей, з попереднім діагнозом ʺхарчова токсикоінфекціяʺ.

У всіх вищевказаних випадках потерпілим надається відповідна медична допомога. Протиепідемічні та профілактичні заходи тривають.

Центр громадського здоров’я України нагадує: збудники кишкових інфекцій (віруси чи бактерії) можуть потрапити в продукти харчування на будь-якій стадії шляху – від виробництва до столу. Кожен учасник процесу як виробник і реалізатор, так і сам споживач можуть сприяти зараженню харчових продуктів.

Як вберегтися від зараження, читайте за посиланням.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ