Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

За липень в Україні зафіксували 18 спалахів кишкових інфекцій

В липні поточного року в Україні зареєстровано 18 спалахів гострих кишкових інфекцій та вірусного гепатиту А, з яких 9 виникли у побуті, 6 – у закладах громадського харчування, 2 – в дитячих оздоровчих закладах та 1 – в дитячому дошкільному закладі.Про це сьогодні, 26 липня, повідомила прес-служба Центру громадського здоров'я.

Загальна кількість хворих складає 299, з яких 142 – діти. Із 18 зареєстрованих спалахів встановлено діагнози ГКІ в 9 випадках, сальмонельоз – в 5,  ВГ-А та шигельоз – по 2. Спалахи не мають географічної сконцентрованості.  

Основні причини зараження – вживання неякісної їжі, питної води та недотримання елементарних правил особистої гігієни.  Також вагомою обставиною є недотримання технологічного процесу приготування їжі та зберігання харчових продуктів.  Вказані обставини мали місце як в закладах громадського харчування, так і у випадках захворювання в побуті.

Дитячий оздоровчий табір "Салют" с. Коблево Миколаївської області після виявлення фактів зараження закрито для перебування дітей, також припинило роботу кафе «Гостинний двір» міста Любомль Волинської області. Наразі фахівцями територіальних Лабораторних центрів відібрано відповідні проби готової продукції, сировини, води – епідеміологічні розслідування тривають.

Звертаємо увагу, що реалізація політики в галузі державного контролю та нагляду за безпечністю харчових продуктів забезпечує Державна служба України з питань безпечності продуктів та захисту прав споживачів Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ