За підсумками минулого року захворюваність на гострі кишкові інфекції знизилась майже у три рази. Про це сьогодні під час брифінгу розповіла керівник Львівського обласного лабораторного центру Наталія Іванченко. Про це повідомили 19 січня Гал-інфо у пресслужбі ЛОДА.
Попри таку тенденції, медик закликала не нехтувати харчовою гігієною, особливо у період святкувань.
"Враховуючи те, що період свят ще триває, в жодному разі не можна використовувати метод "доїдання", того, що ще залишилось в холодильнику", - зазначила Наталія Іванченко.
Харчові отруєння, гострі кишкові інфекції, харчові токсикоінфекції можуть виникнути не лише тоді, коли людина споживає їжу брудними руками, але й коли ця їжа сумнівної якості, її термін зберігання перевищив максимально встановлені вимоги.
"Або ж якщо порушується товарне сусідство в холодильнику. До прикладу, якщо сира риба розморожується поряд з якоюсь готовою стравою в тому ж самому холодильнику. Тоді мікроби з одного предмету можуть контамінувати, тобто потрапити, до іншого", - додала Наталія Іванченко.
Медик закликала мешканців області дбати про своє харчування, дотримуватися режиму сну і відпочинку.