Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

З такими темпами реконструкції Львів буде приймати чемпіонат 2018 року, – Колесніков

Віце-прем’єр міністр з підготовки до «Євро-2012» Борис Колесніков сьогодні, 16 березня, під час брифінгу у Львові висловив незадоволення темпами реконструкції Львівського аеропорту.

 

«З такими темпами реконструкції Львів буде приймати чемпіонат 2018 року», – зазначив Борис Колесніков.

 

Як зазначив начальник управління архітектури, містобудування та просторового розвитку Львівської ОДА Степан Лукашик, на цей момент на будівництво нового терміналу освоєно 30 млн грн, тобто 3% від загального кошторису об’єкту, який становить 970 млн грн. на реконструкції злітно-посадкової смуги освоєно 50 млн грн,  ще 55 млн грн буде використано до кінця березня.

 

Борис Колесніков дав завдання до 15 квітня розпочати будівництво фундаменту новго терміналу, пообіцявши приїхати з перевіркою в цей день. Також віце-прем’єр повідомив, що дозвільні документи на реконструкцію аеропорту проходитимуть спрощену процедуру.

 

Крім того, Борис Колесніков повідомив, що завтра, 17 березня, на засіданні Кабміну буде розглядатися питання про виділення 17 млн грн на викуп гаражів для продовження злітно-посадкової смуги аеропорту. Проблем із фінансування реконструкції аеропорту немає.

 

Водночас Степан Лукашик повідомив, що американська компанія, яка виграла інвестиційний конкурс на будівництво терміналу, відмовилася його будувати. Про причини Степан Лукашик не захотів розповідати.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ