Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

З України в країни ЄС найлегше їхати впродовж перших трьох днів тижня, а повертатися - не в неділю-понеділок

Поради заступника начальника штабу - начальника відділу організації прикордонного контролю Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України, полковник Ігоря Матвійчука.
Ігор Матвійчук

Новини про стан черг перед пунктами пропуску зі сусідніми державами на виїзд з України, які що три години подає у Фейсбуці Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон, безумовно, полегшують мандрівникам вибір часу і місця перетину державного кордону, пише DailyLviv.com.

Однак ця інформація оновлюються так часто, що для ґрунтовного аналізу, скажемо так, календарних ситуацій на кордоні і насамперед піків черг читачам потрібно чимало часу і зусиль.

Найточніше такий системний аналіз роблять самі прикордонники, які здійснюють постійний цілодобовий моніторинг пересувань на кордоні.

Заступник начальника штабу-начальник відділу організації прикордонного контролю Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України, полковник Ігор Матвійчук повідомив на брифінгу у Львівському пресклубі, що черга легковиків починає збільшуватися у четвер. Наприкінці тижня перед пунктами пропуску можуть зібратися 100-150 автівок. Так триває до суботи, а в неділю черга автомобілів зменшується. Майже ніколи немає значних автомобільних черг у понеділок, вівторок, середу.

Що ж до завантаженості пунктів пропуску, то рейтинг їхньої популярності серед мандрівників за кордон такий: Краківець, Шегині, Грушів, Рава-Руська (Львівська область), Устилуг (Волинська область).

Полковник Ігор Матвійчук не коментував, чому на першому місці популярності українсько-польського кордону є ПП Краківець, мабуть, лише з тієї причини, що всім водіям, які їдуть до Польщі не в її прикордонні міста, а далі за маршрутом, хочеться одразу у Корчові виїхати на швидкісний автобан. На автобані для автомобілістів не тільки гарантована економія часу і пального, але й також комфортні місця перепочинку в дорозі, заправні станції і кафе та ресторани.

Інакше розподіляються потоки мандрівників на в'їзд в Україну, зауважує полковник Ігор Матвійчук. Найбільше їх прибуває на кордон у неділю. Трохи менше - у понеділок.

Тим, хто хоче мінімізувати перебування у чергах, заступник начальника штабу-начальник відділу організації прикордонного контролю Західного регіонального управління Держприкордонслужби України Ігор Матвійчук радить перетинати кордон до країн ЄС у тих пунктах пропуску, які традиційно є найменш завантаженими.

На українсько-польському кордоні - Смільниця, Угринів, Рава-Руська (Львівська область).

На українсько-угорському кордоні - Вилок, Косино, Дзвінкове (Закарпатська область).

На українсько-словацькому кордоні - Малий Березний (Закарпатська область).

На українсько-румунському кордоні - Солотвино (Закарпатська область), Порубне (Чернівецька область).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ