Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка  |  Cуспільство

Олександр Ганущин: за 2018 рік на Львівщині відремонтовано 337 кілометрів доріг

За 2018 рік на Львівщині відремонтовано 337 кілометрів доріг. Про це 20 листопада під час звіту про роботу Львівської облради повідомив її очільник Олександр Ганущин. Також він розповів про основні напрямки діяльності та надбання Львівської обласної ради в 2018 році.
Олександр Ганущин, фото ЛОР.

У фокусі роботи Львівської обласної ради в 2018 році були наступні напрямки: розвиток інфраструктури; зміна підходів у призначенні керівників комунальних медичних закладів; новий рівень у конкурсі проектів місцевого розвитку – 2018; створення платформ для обговорення та вирішення проблем регіону; енергозбереження в бюджетній сфері; стратегія у сфері екології; транскордонне та міжнародне співробітництво; активна політика національної пам’яті та допомога ЗСУ; співпраця Львівщини та Луганщини.

У галузі розвитку інфраструктури можна виділити початок роботи Державного дорожнього фонду. Таким чином обласний бюджет отримав 583,2 млн. грн субвенції для ремонту автомобільних доріг загального користування місцевого значення. Загалом відремонтовано 337 км доріг на суму 737,3 млн грн. У сфері спортивної інфраструктури облаштовано 99 спортивних майданчиків у 99 населених пунктах.

У напрямку зміни підходів у призначенні керівників комунальних медичних закладів реалізовано процедуру проведення відкритих конкурсів на посади. Як висловився Олександр Ганущин: «Це фішка Львівської обласної ради. Ми маємо повноваження призначати керівників комунальних закладів обласної ради без проведення конкурсу. Проте ми не лише проводимо відкриті, і часом дуже непрості відкриті змагання за «кращих з кращих». Цей рік – рік переходу новопризначених керівників на строковий контракт терміном на 5 років».

Щодо конкурсу проектів місцевого розвитку, то за словами очільника Львівської обласної ради, він вийшов на новий рівень: створено онлайн-платформу для адміністрування, збільшено фінансування, розширено пріоритети, удосконалено систему оцінки проектів. У 2018 році реалізується рекордна кількість проектів – 1007 загальною вартістю 253,6 млн. грн.

У сфері політики національної пам’яті та допомоги ЗСУ можна виділити такі здобутки Львівської облради: спорудження пам’ятника Героям ЗУНР та УГА, відкриття «Будинок воїна» у приміщенні колишнього Російського культурного центру врегульовано статус 227 бійців-добровольців АТО та підтримка 41 військової частини, розташованої на Львівщині.

Для вирішення питання  енергозбереження в бюджетній сфері у 2018 було виділено в 35,3 млн грн. фінансування з обласного бюджету. За ці кошти реалізовано енергоощадних заходів в установах бюджетної сфери на суму 34,6 млн грн; виготовлено ПКД на 300 тис грн та проведено енергоаудиту в бюджетних закладах на 400 тис грн. Як зазначив Олександр Ганущин, Львівщина перша, де було запроваджено підтримку ініціатив громадян у енергозбереження своїх осель. «Ми також є першим регіоном, котрий запровадив фінансовий інструмент для енергозбереження в установах обласної бюджетної сфери», - сказав голова облради.

На завершення Олександр Ганущин поділився загальною інформацією про роботу Львівської обласної ради. Від початку року проведено 5 сесій, 9 пленарних засідань, під час яких ухвалено 176 рішень. Також відбулося 107 засідань профільних комісій.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ