Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

За 2022 рік на західних кордонах України виявили близько 70 кілограмів наркотиків

За 2022 рік на західних кордонах України виявили понад 400 одиниць зброї, тисячі боєприпасів, близько 70 кілограмів наркотиків. Про це повідомили в пресслужбі ЗХРУ Держприкордонслужби України.
Фото: ДПСУ

У 2022 році охоронці західних рубежів оформили понад 27 мільйонів осіб [????] http://surl.li/eubvq. Через відсутність законних підстав не пропустили через кордон майже 46 тисяч осіб та виявили у подорожуючих близько 6 тисяч підроблених і недійсних документів.

Разом з тим, в умовах відбиття збройної агресії, прикордонники забезпечили умови не лише для швидкого перетину кордону, але й ефективно протидіяли правопорушенням та злочинам – незаконному переміщенню через державний рубіж зброї і боєприпасів, наркотичних речовин, підакцизних товарів тощо.

Так, минулоріч прикордонники запобігли незаконному переміщенню через кордон 435 одиниць зброї і понад 8700 боєприпасів.

Крім того на західних рубежах було виявлено понад 67 кілограмів наркотичних речовин. Також правоохоронцями було вилучено майже 2 кілограми психотропних лікарських засобів. Найбільша партія виявленого зілля важила понад 21 кілограм.

У результаті діяльності охоронців західних рубежів вилучено 35 транспортних засобів, віднайдено 3 викрадених автомобілі. Загалом припинено переміщення через кордон 147 транспортних засобів, які експлуатувалися з порушеннями чинного законодавства.

Також у звітному періоді припинено незаконне переміщення предметів і товарів через державний кордон на загальну суму майже 281 мільйон гривень.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ