Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

За 2022 рік на західних кордонах України затримали понад 5600 порушників

За 2022 рік на західних кордонах України затримали понад 5600 порушників. Також ліквідовано понад 20 каналів незаконного переправляння осіб.

Про це повідомили в пресслужбі Західного регіонального управління Держприкордонслужби України.

Разом з тим, виявили у подорожуючих близько 6000 тисяч підроблених і недійсних документів, а також відмовили у пропуску через кордон майже 46 тисячам осіб.

Звісно, чимало осіб спробували незаконно перетнути кордон не лише у визначених пунктах перетину з використанням «липових» документів. Вони також ховалися як серед вантажів у ваговозах, так і у салонах та багажниках легковиків. Багато відчайдухів намагалися штурмували гори та річки, чим наражали себе на серйозну небезпеку. Деякі запам’ятаються своїми авантюрними вчинками з перевтіленням у жінок.

Загалом у 2022 році охоронцями західних рубежів було затримано понад 5600 осіб, які намагалися уникнути «зустрічі з прикордонниками» і незаконно потрапити до сусідніх країн.

Переважна більшість порушників – майже 3200 осіб – зупинені поза пунктами пропуску, у їхньому числі 238 нелегальних мігрантів. Для порівняння: у 2021 році їхня кількість становила приблизно 1000 осіб, з яких понад 700 були незаконними мігрантами.

Ще 2430 осіб, що намагалися незаконно перетнути кордон, викрили у пунктах пропуску, з них 46 – нелегальні мігранти. Роком раніше виявили 316 порушників, серед яких 51 особа – нелегальний мігрант. 

Крім того, зусиллями оперативних підрозділів Західного регіонального управління викрито понад 20 каналів незаконного переправлення осіб через державний кордон і затримано майже 210 співучасників (організаторів, пособників, виконавців) протиправної діяльності.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ