Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

За 6 років ІТ-індустрія Львова виросла на 80% за кількістю фахівців

Наразі на Львівщині живуть і працюють 26,5 тисяч технічних спеціалістів, а кількість ІТ-компаній у місті виросла на 156% з 2015 року.
Фото Олена Ляхович, світлина ілюстративна

Про це інформує пресслужба ЛМР.

У сфері ІТ Львівщина розвивається чи не найшвидше в Україні. Підтверджують це і дані міжнародної ІТ-компанії GlobalLogic. Кількість фахівців у її львівській локації за 3 роки збільшилась вдвічі.

Розвиток львівської ІТ-індустрії відповідає загальноукраїнським тенденціям, а стрімке зростання галузі обумовлено цифровою трансформацією більшості сфер економіки, зростанням попиту на ІТ-продукти та збільшенням кількості компаній. При цьому, в середньому впродовж 3 років локальний ІТ-ринок виростав у спеціалістах на 13% щороку, а загалом з 2018 року у Львові стало приблизно на третину більше ІТ-фахівців. 

Львів залишається третім найбільшим центром України за кількістю інженерів. Переважно ІТ-спеціалісти залучені у проєкти у великих та середніх компаніях. Так, близько 60% львівських розробників співпрацюють з компаніями, що мають 100+ фахівців. При цьому наразі один ІТ-фахівець у Львові створює 3 робочі місця в технологічній й суміжних галузях, що сприяє економічному розвитку країни в цілому. 

«Львів – друга за величиною локація GlobalLogic. Зростання нашої львівської команди  випереджає темпи розвитку ІТ-індустрії регіону у фахівцях. Так, восени 2021-го маємо вже 2000 спеціалістів, тобто на 100% більше, ніж у 2018 році. За цей час компанія відкрила 2 сучасні офіси в регіоні та стала одним із перших резидентів львівського IT Park. Наші львівські розробники працюють над різноманітними проєктами, але переважно спеціалізуються на розробках у сфері медицини, медіа, телекому та промисловості. Серед визначних розробок команди – система відеотрансляції Pixellot та екозастосунок EcoHike»,  – коментує молодший віцепрезидент GlobalLogic Ігор Костів.

З 2018 року компанія GlobalLogic в Україні виросла на понад 90% до 6900 інженерів. Львів є лідером за темпами зростання кількості фахівців за останні 3 роки серед локацій компанії в Україні – фахівців у регіональному офісі стало вдвічі більше. 

Методологія. Для дослідження компанія використовувала дані з відкритих джерел як DOU й Lviv IT Cluster, а також внутрішню статистику.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ