Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

За регламентом Львівської обласної ради, фракція Партії Регіонів в ЛОР може бути створена, однак керівництво ЛОР не йме цьому віри

За регламентом Львівської обласної ради, фракція Партії Регіонів в ЛОР може бути створена, однак керівництво ЛОР не йме цьому віри. Так, як повідомив «Гал-info» заступник голови обласної ради Микола Горинь, йому невідомо «навіть найменшого натяку» на те, що хтось із депутатів збирається створити в облраді фракцію Партію Регіонів. Нагадаємо, голова фракції УНП в ЛОР Олекса Гудима, як повідомляли львівські ЗМІ, заявив, що йому відомо, що зараз закінчується процес формування фракції ПР у Львівській обласній ради і згоду вступити в цю фракцію вже дало понад 10 депутатів.
«Виходячи із ситуації, яка є зараз в обласній раді, а також з досить чіткої структурованості ЛОР, в мене є дуже великі сумніви щодо самої можливості створення  такої фракції. Олекса Гудима часом любить пожартувати, можливо, й цього разу він пожартував?» — переконаний Микола Горинь.
 Як повідомив «Гал-info» голова обласного Комітету виборців України Роман Кошовий, численні законодавчі колізії дозволяють створити в раді фракцію чи депутатську групу тієї поличної сили, яка за результатами виборів у неї не увійшла, хоча й виглядає це зовсім не логічним.
 «Оскільки в обласній раді немає імперативного мандату, зрештою, як ми бачимо, й на рівні Верховної Ради, він не зовсім діє, покарати депутатів за вихід із фракції і створення нової ніхто не може, — пояснив Роман Кошовий. — За законом, створювати фракцію в раді можуть тільки ті політичні сили, які увійшли в неї за результатами виборів, але українське законодавство дуже недосконале. Й залишається питання, чи дозволяє створення подібної фракції регламент обласної ради. За старим регламентом ЛОР, який і зараз діє, група депутатів мають право створювати окрему фракцію або депутатську групу».
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ