Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

За що Міністр Лазебна продовжила контракт з Григорієм Дунасом ще на три роки

Дунас Григорій Григорович. Фото з сайту ДРУЦКРОІ
Дунас Григорій Григорович. Фото з сайту ДРУЦКРОІ "ГАЛИЧИНА".
1/2
Як стало відомо Гал-інфо, Міністр соціальної політики України Марина Лазебна після робочої поїздки до Львівської області продовжила термін дії контракту з чинним директором Державної реабілітаційної установи "Центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю "Галичина" Дунасом Григорієм Григоровичем по 11 серпня 2024 року.

Робоча поїздки Міністра соціальної політики України на Львівщину тривала 13-14 липня, у її рамках відбулось відкриття реабілітаційного комплексу на 300 місць у смт. Великий Любінь, філії Державної реабілітаційної установи комплексної реабілітації "Галичина", будівництво якого тривало з 2009 року та обійшлося державному бюджету в 95 млн. грн.

Через місяць після цього Міністр соціальної політики Україна Марина Лазебна підписала наказ від 12.08.2021 року «Про продовження терміну дії контракту з Дунасом Г.Г.», згідно з яким термін дії контракту від 01.12.2014 №7 з Дунасом Григорієм Григоровичем, директором Державної реабілітаційної установи "Центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю "Галичина", продовжено з 12 серпня 2021 року по 11 серпня 2024 року.

З відкритих джерел про будівництво реабілітаційного центру у Великому Любіні, зокрема, відомо, що його планували завершити у 2012, однак через брак фінансування проєкт заморозили.

«У 2015 році будівництво поновили, тоді на роботи витратили 30 млн грн і планували відкрити центр до 25-ї річниці Дня Незалежності, тобто у серпні 2016 року, але фінансування об’єкту знову припинилось і лише в грудні 2016 року на добудову знову виділили майже 51 млн грн на добудову бальнеологічного корпусу. Торги тоді виграло ТОВ «Західбуденергозбереження».

Спочатку кошторис проєкту реабілітаційного центру становив 99 млн грн, у 2015 році кошторис скорегували і вартість будівництва зросла до 152 млн грн, з яких 20 млн грн коштуватиме обладнання та устаткування». – повідомляв сайт Наші гроші (публікація «На добудову реабілітаційного центру у Великому Любіні витратять 87 млн грн»).

В 2018 році Державна реабілітаційна установа «Центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю «Галичина» за результатами відкритих торгів уклала договір на завершення будівництва реабілітаційного центру в смт. Великий Любінь з ТОВ «Роксіс груп» - за 86,5 млн грн.

У цьому ж році, як вбачається з відкритих джерел, була проведена закупівля без використання електронної системи щодо «Виконання функцій служби замовника у завершенні будівництва реабілітаційного комплексу на 300 місць», за результатами якої було укладено договір (вартістю 1 499 994,25 грн без ПДВ) між Державною реабілітаційною установою «Центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю «Галичина», в особі директора Дунаса Григорія Григоровича та ФОПом Хомином Євгенієм Михайловичем.

Водночас з інформації з реєстрів відомо, що Хомин Євгеній Михайлович разом з Монько Мар'яною Григорівною упродовж останніх років є засновниками ТзОВ "ГАЛБРУК", Код ЄДРПОУ 40460015 (із статутним капіталом 1 600 000 грн.).

Відомо й інше. Монько Мар'яна, за наявною інформацією - дочка Дунаса Григорія Григоровича, яка, окрім вищеназваного, пов’язана з Товариством з обмеженою відповідальністю "Реабілітаційно-оздоровчий комплекс-санаторій "Великий Любінь №1" (є його кінцевим бенефіціарним власником та засновником).

Згідно судового реєстру, дане товариство фігурує у низці судових рішень, що стосуються намагань прокуратури повернути у державну власність два корпуси санаторію «Любінь Великий», які були перепродані ТОВ «Реабілітаційно-оздоровчий комплекс – санаторій Великий Любінь №1» столичною фірмою у 2004 році (Наші гроші «Прокуратурі не вдається забрати корпуси курорту, де лікувався австрійський імператор»).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ