Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові в центрі UNBROKEN захиснику встановили протез із електронним ліктем

Фото - ЛМР
Фото - ЛМР
Фото - ЛМР
Фото - ЛМР
1/2
У Національному реабілітаційному центрі UNBROKEN ще одному захиснику зі складною ампутацією встановили біонічний протез. Штучну кінцівку отримав 26-річний Олександр Приведьон, який втратив руку, коли витягував побратимів із поля бою.

Про це повідомили на сайті ЛМР. 

Олександр – із Житомирської області. У свої 26 він уже встиг багато: і в поліції кілька років послужити, і на фронті повоювати – на найгарячіших напрямках. Руку боєць втратив цьогоріч в лютому в районі Авдіївки. Він витягував поранених побратимів та незчувся, як і сам отримав важке мінно-вибухове поранення.

Уламки дуже сильно пошматували руку захисника. Ампутувати довелося на рівні верхньої третини плеча.

На протезування Олександр приїхав до Львова, у Центр протезування та ортезування UNBROKEN. Спеціалісти спільно з британськими колегами вирішили встановити цьому пацієнту залізну руку з плечем із зовнішнім джерелом енергії та гібридним електронним ліктем. При такій складній ампутації такий протез є найкращим рішенням. З ним Олександр зможе фіксувати лікоть у зручних положеннях за допомогою сигналів, що їх подають мʼязи, коли скорочуються.

Після завершення реабілітації захисник прагне будь-що продовжувати службу. Адже певен, що може бути корисним для ЗСУ і після такого важкого поранення. Олександр планує працювати в одному з рекрутингових центрів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ