Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

За січень і лютий в Україні зафіксовано 46 випадків порушень свободи слова

Експерти Інституту масової інформації оприлюднили дані моніторингу “Барометр свободи слова” за січень і лютий 2018 року. У порівнянні з аналогічним періодом торік права журналістів в Україні порушувалися дещо частіше, - DW.

У січні та лютому 2018 року експерти українського Інституту масової інформації (ІМІ) зафіксували 46 випадків порушень свободи слова у 18 регіонах України. Протягом аналогічного періоду минулого року порушень було менше - 36. Про це йдеться в щомісячному моніторингу “Барометр свободи слова”, дані якого оприлюднені на сайті організації в середу, 7 березня.

Ідеться про такі порушення: перешкоджання професійній діяльності журналіста (23 випадки), обмеження доступу до публічної інформації (п'ять випадків) і юридичний тиск (чотири випадки). У лютому права журналістів порушували активніше: 33 випадки проти 13 в січні.

Найбільше порушень прав журналістів - 18 - відбулося в Києві та Київській області. Право журналістів на професію порушували переважно приватні особи, правоохоронці, місцева влада і депутати, зазначають у громадській організації.

Уперше цьогоріч ІМІ зафіксував чотири випадки юридичного тиску на ЗМІ та журналістів із боку правоохоронців, представників військкомату та Нацбанку.

DW
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ