Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

За трьома екзит-полами у Дніпропетровську лідирує Філатов

На виборах міського голови у Дніпропетровську за трьома екзит-полами лідирує Борис Філатов («УКРОП»), за двома – Олександр Вілкул («Опозиційний блок»).

Такі дані оприлюднених екзит-полів, інформує кореспондент Радіо Свобода.

За результатами екзит-полу компанії «Український Інститут вивчення громадської думки», Олександр Вілкул лідирує з результатом 37,3%. У Бориса Філатова («УКРОП») – 34,5%, Загіда Краснова («Громадська сила») підтримали 15,2%, Максима Курячого (Блок Петра Порошенка) – 5,6%.

Всеукраїнська асоціація політичних наук дає такі дані: Вілкул – 24,7%, Філатов – 17,1%, Курячий – 16,8%, Краснов – 10,3%.

Водночас три екзит-поли віддають пальму першості Борисові Філатову.

За результатами дослідження компанії «СОЦІС» у Філатова 39,1%, у Вілкула – 33,1%, Краснова – 11,9%, Курячого – 5,8%. За даними соціологічної служби «Студії Савіка Шустера», Філатов набрав 41,6%, Вілкул – 32%, Краснов – 11,2%, Курячий – 5,8%. А за даними соціологічної компанії «ФОМ-Україна», за Бориса Філатова проголосувало 37,2% виборців, за  Олександра Вілкула – 34,5%.

Водночас до міської виборчої комісії вже надходять перші результати виборів з дільниць, першими їх почали давати дільниці Красногвардійського та Жовтневого районів.

Місцеві вибори в Україні відбулися 25 жовтня у всіх регіонах, окрім анексованого Росією Криму та окремих тимчасово окупованих районів Донецької та Луганської областей.

Голова ЦВК Михайло Охендовський раніше повідомляв, що повторне голосування на виборах мерів великих міст територіальні виборчі комісії призначать на 15 листопада у разі, якщо не буде абсолютного переможця за підсумками голосування 25 жовтня.

Загалом у 35 містах України з населенням понад 90 тисяч вибори міських голів відбуваються за мажоритарною системою абсолютної більшості, тобто кандидати мають отримати 50% плюс один голосів виборців.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ