Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

За тиждень на західних кордонах виявили 17 кг наркотиків: зведення Держприкордонслужби

За минулий тиждень західні кордони України з ЄС та Молдовою (на Буковині) перетнули 450 тисяч осіб та 121 тисяча транспортних засобів. Інтенсивність пасажиропотоку, у порівнянні з попереднім тижнем, збільшилася на 6%.

За спробу нелегального перетину державного кордону було затримано 128 правопорушників. Незаконно перетнути кордон у пунктах пропуску намагалися 26 осіб. Ще 102 спробували потрапити до сусідніх країн поза діючими пунктами перетину.

Санкції за ці дії  передбачають накладення штрафу на суму до 8500 гривень або адміністративний арешт на строк до п’ятнадцяти діб.

Інспектори в пунктах пропуску викрили 37 чоловіків, громадян України, які намагалися під час виїзду за межі країни використати документи з ознаками  підроблення (довідки, посвідчення, свідоцтва про народження дітей тощо). У їхніх діях вбачаються ознаки правопорушень передбачених статтями 336 та 358 Кримінального кодексу України.

Під час прикордонного контролю припинили спроби незаконного переміщення через кордон 4 одиниць зброї, 588 пігулок наркотичної і психотропної дії, а також 17 кілограмів наркотиків.

Крім того, прикордонники спільно з представниками митниці запобігли незаконному переміщенню через кордон товарів і предметів на суму понад 1,7 мільйона гривень. Припинили спробу незаконного ввезення до України великої суми національної готівки та вилучили майже 3 000 000 гривень.

Також за тиждень оформлено 462 автомобілі з гуманітарною допомогою.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ