Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

За тиждень прикордонники затримали майже півтори сотні порушників кордону

За минулий тиждень західні кордони України з ЄС та Молдовою (на Буковині) перетнули 469 тисяч осіб та 129 тисяч транспортних засобів.
Фото - Держприкордонслужба

За спробу нелегального перетину державного кордону було затримано 144 правопорушника. Незаконно перетнути кордон у пунктах пропуску намагалися 50 осіб, ще 94 спробували здійснити це поза діючими пунктами перетину. На затриманих складено матеріали про адмінправопорушення та передано до суду. Санкції за ці дії  передбачають накладення штрафу на суму до 8500 гривень або адміністративний арешт на строк до п’ятнадцяти діб.

Також за звітний період інспекторами в пунктах пропуску викрито 30 спроб використання документів з ознаками  підроблення (довідок, посвідчень тощо) і підроблених відміток у документах. Відповідно до  вимог чинного законодавства, затриманих порушників було передано представникам національної поліції, оскільки у їхніх діях вбачаються ознаки правопорушень передбачених статтями 336 та 358 Кримінального кодексу України.

Ще 230 особам відмовлено у пропуску  через державний кордон у зв’язку з відсутністю законних підстав. 

Крім того, прикордонники за тиждень припинили незаконне переміщення через кордон 80 одиниць холодної та 2 одиниць вогнепальної зброї, 15 грамів наркотиків і 50 пігулок психотропної дії. Виявили 2 транспортних засоби, які експлуатувалися з порушеннями чинного законодавства. Припинили незаконне переміщення предметів і товарів через кордон на суму понад 1 мільйон 020 тисяч гривень.

За вчинення правопорушень охоронці кордону притягнули до відповідальності 104 особи, наклали штрафів на суму 152 тисячі гривень.
Також Держприкордонслужба оформила 482 автомобіля з гуманітарною допомогою.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ