Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

За тиждень у Львові запрацює лабораторія, яка зможе діагностувати каліфорнійський грип

Лабораторія, яку отримала державна епідеміологічна служба Львівської області, почне працювати до кінця наступного тижня. Про це сьогодні, 13 листопада, під час пленарного засідання Колегії Львівської обласної державної адміністрації сказав головний санітарний лікар львівської області Роман Павлів.

 

«18 листопада приїдуть фахівці, які мають встановити лабораторію  та проконсультувати працівників. Оскільки це планова лабораторія, і ми готувалися до її отримання, я думаю, працювати вона почне до кінця наступного тижня», - сказав Роман Павлів. Також він заважив, що добре було б встановити таку ж лабораторію і в Обласній інфекційній лікарні, де б можна було діагностувати віруси.

 

Лабораторія була надана Міністерством охорони здоров’я України для Львівської санепідемстанції ще раніше. Бокси та допоміжне обладнання було встановлено до прибуття основної апаратури. Так само до цього проводилися навчання персоналу. Дана лабораторія може діагностувати вірус H1N1, а також інші складні віруси. Вартість  лабораторії – 1 млн гривень.

 

Цікаво, що міський голова Львова Андрій Садовий хоче купити таку ж за функціоальним призначенням лабораторію, але за 1,2 млн євро. Джерело фінансування - міський бюджет та спонсори. Зокрема, до проекту готовий долучитися кандидат в президенти Олег Тягнибок. 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ