Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

За вісім місяців цього року на Львівщині осиротіло 355 дітей

«За вісім місяців цього року на Львівщині осиротіло 355 дітей. З них 26 скеровані в заклади системи Міністерства охорони здоров’я, 54 – до інтернатних закладів Міністерства освіти і науки, 205 – в центри опіки і піклування, 80 – в інтернати, і лише 14 влаштовані в будинки сімейного типу. Це поганий показник», - про це сьогодні, 5 жовтня, у Львові заявив уповноважений Уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко.

За його словами, потрібно зробити все для того, аби скорити кількість інтернатів в Україні. Натомість держава повинна подбати, аби діти-сироти виховувались у будинках сімейного типу.

«У системі інтернатів потрібно провести багато реформ, аби врахувати інтереси кожної дитини, а не побажання дорослих… При цьому максимум, що можна розглядати, це тимчасове влаштування дитини в інтернатний заклад. Однак насамперед потрібно дбати, аби діти залишались з біологічними батьками»,- наголосив він

Юрій Павленко наголосив, що будинки сімейного типу не тільки краще готують дитину до суспільного життя, аніж інтернатні заклади, але й економічно вигідніші.

«На утримання однієї дитини у інтернаті в різних областях України в рік витрачають від 55 тис. – 112 тис. грн, а в будинках сімейного типу – лише 30 тис грн.: в інтернатах багато коштів йде на комунальні послуги», – пояснив він.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ