Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Заборгованість із зарплат бюджетникам погасять до кінця вересня, – Яценюк

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк заявляє, що заборгованість із зарплат бюджетникам буде погашена у повному обсязі до кінця вересня.

«У нас дійсно у багатьох областях є райони, які не мають достатньо коштів, щоб виплатити заробітні платні працівникам дошкільної освіти, адже ресурс для виплат заробітної платні у дошкільній освіті йде саме з місцевого бюджету. На наступному тижні ми ухвалимо постанову, до районів, які потребують дотації, дійдуть гроші, і всі заборгованості по цих районам будуть погашені», – заявив Яценюк у неділю, 13 вересня, у «10 хвилинах з прем’єр-міністром».

За словами Арсенія Яценюка, на це уряд вже знайшов 2 мільярди гривень.

Прем’єр повідомив, що 17 вересня Верховна Рада має проголосувати за 5 законів, які змінюють державний бюджет, підвищують заробітну плату і пенсії.

«Збільшення виплат у середньому становитиме від 13 до 18% для пенсій, зарплат і соціальних стандартів», – зазначив Яценюк, додавши, що гроші вже накопичені на рахунках Держказначейства.

Раніше прем’єр-міністр Арсеній Яценюк закликав Верховну Раду ухвалити закони, необхідні для реформування країни, і висловив сподівання на підтримку парламентом змін до бюджету, що передбачають підвищення соціальних стандартів з 1 вересня.

Перед цим в уряді пообіцяли підвищити соціальні стандарти для 12 мільйонів громадян.

Верховна Рада працюватиме в режимі засідань з 15 до 18 вересня.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ