Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Загарія каже, що бійці львівського «Беркуту» пройдуть нову переатестацію

Бійці львівського «Беркуту», який тепер став Спеціальним батальйоном міліції, пройдуть нову переатестацію. Про це сьогодні, 9 травня, в коментарі Гал-інфо повідомив начальник міліції Львівщини Дмитро Загарія.

Він зазначив, що колишні беркутівці вже проходять нову переатестацію.

Нагадаємо, що попередня переатестація була проведена таємно, без залучення громадських активістів - у ролі спостерігачів. Переатестацію провели ще до призначення Дмитра Загарії на посаду начальника ГУ МВС у Львівській області.

Тоді із 296 співробітників львівського Беркуту атестацію пройшли практично всі за виключенням тих людей, які були на лікарняному (18 чоловік), у відпустці (9 чоловік), або тих, щодо яких проводиться службова перевірка та слідство (10 чоловік) тощо.

Як раніше повідомляло Гал-інфо, 170 бійців призначено на роботу у Спеціальному підрозділі міліції, який зараз очолює в.о. командира, 34-річний підполковник Василь Дідух.

На прохання Гал-інфо прокоментувати це призначення, джерело зазначило, що Василь Дідух був у зв’язці з екс-начальником БМОП «Беркут» Ростиславом Пацеляком, який був у Києві: "Він займався безпосередньо довозом провіанту до Києва, він є його правою рукою. Можна припустити, що його призначили для того, щоб Пацеляк міг повернутися, як тільки доведе незаконність свого звільнення».

Нагадаємо: активісти вважають, що на керівні посади  Спеціального підрозділу міліції, який працюватиме замість БМОП «Беркут», мають бути призначені ті люди, які звільнилися за власним бажанням на початку подій на Майдані. Такі люди є, це група до 15 осіб, які в січні-лютому щойно почались активні дії, за власним бажанням звільнилися з «Беркуту». Саме вони заслуговують на керівні посади.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ