Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Надзвичайні події

Загиблий в Україні американський пілот вперше брав участь у тренуваннях закордоном — ВПС США

Американський пілот Сет Нерінг, який загинув у катастрофі літака Су-27 на Вінниччині 16 жовтня, вперше брав участь у закордонних навчаннях і вперше виконував політ на літаку Су-27УБ.

Про це на запит Громадського повідомили в прес-службі підрозділу Національної повітряної гвардії Каліфорнії.

«Підполковник Сет Нерінг мав 44 роки, він був уродженцем Фресно, штат Каліфорнія, і жив у Ріно, штат Невада. Він приєднався до війська у грудні 1994 року як начальник екіпажу винищувача F-16», — йдеться у повідомленні.

З того часу Нерінг навчався в офіцерській школі й отримав посаду пілота. Він літав на винищувачах F-16 Viper (2050 годин) та на F-15 Eagle (224 години).

«Мав понад 20 років досвіду роботи пілота для ВПС США та Національної повітряної гвардії Каліфорнії», — повідомили у ВПС США.

Водночас зазначили, що політ 16 жовтня на борту Su-27UB, був першим польотом для пілота.

Окрім навчань Чисте небо 2018 в Україні, Нерінг не був залучений до будь-яких інших тренувань чи операцій закордоном.

Сет Нерінг не був одруженим і не мав дітей. У нього залишились мати, батько і зведена сестра.

У ВПС США наголосили, що долучились до українського розслідування катастрофи. Вони надали співробітників служби безпеки для вивчення деталей та допомоги розслідуванню.

18 жовтня стало відомо, що у катастрофі літака Су-27УБ на Вінниччині загинув американський пілот Сет Нерінг на прізвисько «Джетро».

Близько 17:00 16 жовтня у районі села Уланів, що на Вінниччині, під час міжнародних навчань «Чисте небо – 2018» впав винищувач Су-27УБ. У Генштабі повідомили, що загинули двоє пілотів. Один з них — заступник командира з авіації повітряного командування «Схід» полковник Іван Петренко, інший — пілот Національної гвардії США.

Джерела Громадського в Повітряних силах Збройних сил України повідомили, що перед падінням винищувача Су-27УБ пілоти не повідомляли про несправність чи небезпеку.

Незважаючи на катастрофу, військові навчання продовжили.

Су-27 — радянський важкий багатоцільовий високоманевровий всепогодний винищувач четвертого покоління. У 1982 році літак взяли на озброєння Радянських ВПС. Станом на 2017 рік ЗСУ мали 35 таких винищувачів. Зазначимо, що Су-27УБ є двомісною навчально-бойовою модифікацією.

Міжнародні авіаційні навчання «Чисте небо — 2018» в Україні розпочались 9 жовтня та триватимуть до 19. У них беруть участь США, Румунія, Польща, Бельгія, Данія, Велика Британія та Північна Ірландія, Нідерланди, Греція та Естонія.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ