Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Заходи до 90-х роковин Голодомору в Україні проведуть на високому держрівні

4 квітня відбулось онлайн-засідання Організаційного комітету з підготовки і проведення заходів у зв’язку з 90-ми роковинами Голодомору 1932—1933 років – геноциду Українського народу.

Як повідомили в Мінкультури, Співголовами Оргкомітету є: Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук, керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак. 

2023 рік має стати роком належного вшанування пам'яті жертв Голодомору, а також роком офіційного визнання  Голодомору 1932—1933 років геноцидом українців у країнах світу, адже цьогоріч виповнюється 90 років з трагедії.

Міністр культури Олександр Ткаченко розповів учасникам про стан робіт із реконструкції першої черги та будівництва і введення в експлуатацію другої черги Національного музею Голодомору-геноциду, а також про стан підготовки експозиції музею.

«Наша історична пам'ять про Голодомор-геноцид фактично стверджує думку про те, що якби тоді в українців була свої держава та армія, геноциду б не сталося. Сьогодні цей кейс має бути сильним механізмом суспільної мобілізації українців для протидії агресору. Тому так важливо на високому державному рівні провести заходи до 90-х роковин Голодомору», – сказав Олександр Ткаченко.

Учасники засідання схвалили концепцію Міжнародного форуму до 90-х роковин Голодомору 1932-1933 років в Україні - геноциду Українського народу.

Його проведуть 25 листопада 2023 року у День пам’яті жертв Голодоморів. Програму Форуму мають розробити МКІП разом із УІНП, МЗС за узгодженням із Офісом Президента України. В планах на 2023 рік також завершення будівництва Музею Голодомору. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ