Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Замість погашення боргів ЛОДА вирішила шукати зловживання організаторів шахового турніру

ЛОДА ініціює перевірку витрат по організації чемпіонату світу з шахів у Львові. Про це повідомили організатори турніру.

Голова Львівської облдержадміністрації в коментарі віданню ZAXID.NET підтвердив, що ЛОДА ще не перерахувала 1,5 млн грн, які витрачені на підготовку до чемпіонату світу з шахів. Однак зазначив, що спершу облдержадміністрація хоче перевірити усі витрати львівської дирекції з підготовки цього чемпіонату.

«Ми перевіримо не тільки ці 1,5 млн. Ми перевіримо, як витрачалися усі кошти на проведення цього чемпіонату. Це кошти громади і тому потрібно подивитися, наскільки ефективні представлені нам рахунки і сам кошторис. Тому я сьогодні доручив, щоб у десятиденний термін були проведені повністю усі необхідні перевірки», – розповів Олег Синютка.

Шахи і Львів 2: ЛОДА заборгувала організаторам 1,5 млн. гривень

Хоч сам кошторис організації чемпіонату не був перевищений, за словами голови ЛОДА, є інформація про те, що за окремими статтями витрат були зловживання.

«Потрібно перевірити витрати у розрізі кожної статті. До прикладу, є витрати на проживання. Одна людина може проживати в готелі за 100 тис. грн, а можуть за ці ж кошти там проживати 100 людей по тисячі гривень – і те, й інше вкладається у один кошторис, так? У мене є інформація, що деякі витрати проводилися без проведення тендерних процедур. Також у мене є інформація, що по деяких рахунках, які представлені до оплати, перевищена середня вартість, яка є на сьогодні по Львову», – додав Олег Синютка.

"Виникає зараз тільки одне логічне запитання до Голови‪ ‎ЛОДА‬: А що ви робили цілих два місяці по завершенню чемпіонату, що лише після нашого звернення до громадськості заговорили про невиконання своїх зобов'язань і перевірку документів?", - зокрема зазначено в повідомленні на офіційній сторінці шахового турніру у Facebook.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ