Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Запровадження Індонезією безвізового режиму для українців сприятиме розвитку туризму - Президент

Президент Петро Порошенко під час спільної з Президентом Індонезії заяви для представників ЗМІ за результатами переговорів подякував Джоко Відодо за рішення про запровадження безвізового режиму для українців. Повідомила прес-служба Президента України.

"Ми вдячні Президенту Індонезії за рішення запровадити безвізовий режим для українських громадян. Вважаю, це сприятиме розвитку туризму", - зазначив Глава держави.

Петро Порошенко також впевнений, що підписана сьогодні угода між Кабінетом міністрів України та Урядом Республіки Індонезія про звільнення від оформлення віз громадян, які користуються дипломатичними та службовими паспортами також сприятиме розвитку зв'язків між країнами.

Під час переговорів сторони також обговорили співробітництво в гуманітарній сфері та у рамках міжнародних організацій. Глава Української держави подякував Індонезії за підтримку кандидатури України при голосуванні у Раду безпеки ООН. "Ми також налаштовані підтримати Індонезію в 2019-2020роках", - зазначив він.

Крім того, під час переговорів обговорювалося питання розслідування терористичної атаки на рейс МН-17, оскільки в цій трагедії також загинули індонезійські громадяни. Президент відзначив високий рівень координації між всіма країнами, громадяни яких стали жертвами цієї катастрофи.

Під час перемовин сторони обмінялися думками щодо інтеграційних процесів, які відбуваються у регіоні Південно-Східної Азії. Україна зацікавлена у посиленні співробітництва з такою потужною регіональною організацією, як ASEAN.

Президент запросив свого індонезійського колегу відвідати Україну з візитом.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ