Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Економіка

Заступник міністра транспорту Мустафа Найєм розкритикував поляків за черги на кордоні

​Ситуація на українсько-польському кордоні стає критичною і може перерости у катастрофу. Про це в своєму дописі у фейсбуці написав заступник Міністра інфраструктури України Мустафа-Масі Найєм.

Мустафа Наєм зазначає, що цього тижня був побитий історичний рекорд: черга з вантажних автівок до пункту пропуску Ягодин на польському кордоні перетнула межу у 45 (!) кілометрів.

"Головна причина цих черг усім відома – це низька ефективність роботи польських служб, які проводять фітосанітарний та ветеринарний контроль. Про це знають не лише перевізники, а й представники тих самих контролюючих органів обох країн. Але чомусь говорять про це пошепки, щоб нікого не образити. Мені здається, не визнаючи проблему, ми її тільки погіршуємо", - додав заступник Міністра інфраструктури України.

Він також зазначає, що Україна неодноразово пропонувала розв'язання цієї проблеми: збільшити на польській стороні кількість працівників фітосанітарних та ветеринарних служб.

"Просто потрібно більше людей, що проводять контроль з польського боку. Це не важко і очевидно. Більше того, ми пропонували надати українських експертів, які б допомагали польським колегам. Або навіть взагалі вивести цей контроль за межі пунктів пропуску вглиб країни.

Без цього ми нівелюємо усі зусилля, яких докладають митні та прикордонні служби наших країн. У тому счисленияі особисто голови канцелярії Прем’єр-міністра Польщі Michał Dworczyk, міністра інфраструктури Республіки Польщі Andrzej Adamczyk та міністру внутрішніх справ Польщі Бартошу Гродецькому, яким я щиро і без перебільшень вдячний  за допомогу, підтримку і допомогу реальними діями, а не просто словами.  

Ми кажемо чесно, як є: наш пріоритет - збільшення обсягів експорту.  Нам треба торгувати зі світом. Без цього наша економіка не встоїть до перемоги", - підсумував Наєм.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ