Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Заступника голови Харківської облради, відсторонили від роботи через підозру в колабораціонізмі

Богдан Мальований, заступник голови обласної ради, відсторонений від роботи. Про це сьогодні, під час пленарного засідання чергової XII сесії Харківської обласної ради, повідомила депутатам голова обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко.

Вона зазначила, що на розгляд пленарного засідання був внесений проєкт рішення «Про відсторонення від роботи Мальованого Б.Ю.». Проєкт рішення був підготовлений на підставі листів від Служби безпеки України та Територіального управління Державного бюро розслідування з вимогою відсторонити Богдана Мальованого від займаної посади та обмежити його доступ до внутрішньої інформації, що циркулює в обласній раді.

«Вчора, 19 вересня, цей проєкт був розглянутий на засіданні профільної постійної комісії з питань антикорупційної та регуляторної політики, законності, боротьби зі злочинністю, регламенту та місцевого самоврядування. Комісія рекомендувала голові обласної ради вирішити питання, викладені у листах ДБР та СБУ відповідно до Регламенту Харківської обласної ради та Конституції України. Сьогодні надійшла заява від Богдана Мальованого про відсторонення його від виконання службових обов'язків. На підставі листів СБУ та ТУ ДБР, висновку постійної комісії, враховуючи заяву Богдана Мальованого, сьогодні я видала розпорядження «Про відсторонення від роботи Мальованого Б.Ю.». Надалі чекаємо результатів роботи ДБР та СБУ з цього питання», - повідомила Тетяна Єгорова-Луценко.

Зазначимо, на адресу Харківської обласної ради надійшли листи від Управління Служби безпеки України в Харківській області від 21.06.2022 № 70/2-2308, від 05.07.2022 № 70/5/8-2848 з повідомленням про здійснення заходів із перевірки можливої причетності Мальованого Б.Ю. до протиправної діяльності на шкоду національним інтересам України та вимогою відсторонити Мальованого Б.Ю. від займаної посади та обмежити його доступ до внутрішньої інформації, що циркулює в ХОР.

Також до обласної ради надійшли листи від Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтаві від 05.07.2022 № 6685-22/15-03-2, від 18.07.2022 № 7488-22/15-02-2, щодо здійснення досудового розслідування у кримінальному провадженні № 62022170020000344 від 19.05.2022 за ч. 1 ст. 364 КК України та проханням відсторонити Мальованого Б.Ю. від займаної посади з обмеженням доступу до інформації, пов’язаної з обороною Харківської області та протидією російській агресії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ