Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Затримання Маркова – це сигнал для Росії, і вона його почула, - Шведа

Порівнювати затримання Ігоря Маркова з арештом Юлії Тимошенко не варто, адже це політичні фігури зовсім різного калібру. Тимошенко – це загальнонаціональний лідер, кандидат на посаду президента, який отримав дуже високий показник довіри. Марком - політик не такого рівня, і всі ці політичні переслідування роблять йому певне політичне реноме, а не усувають його з політичної арени. Про це сьогодні, 28 жовтня, в коментарі Гал-інфо повідомив політолог Юрій Шведа.

«Я не думаю, що затримання Маркова пов’язано з якимись побоюваннями Януковича щодо появи серйозного проросійського конкурента, адже він ще не є такою політичною фігурою. Швидше за все, це якийсь показовий процес, який покликаний показати іншим проросійським політикам, що зміна векторів відбулася, а тому проросійську риторику свою треба зменшувати», - зазначив Юрій Шведа.

За словами політолога, Ігор Марков був радикально проросійським політиком, тому його затримання стало своєрідним сигналом для інших, які в тій ситуації орієнтувалися на Росію.

«Для Росії це теж сигнал, який вона почула, і з приводу цього буда заява Державної Думи щодо переслідування проросійських політиків в Україні. Думаю, що все це у контексті нових віянь української влади. Це дуже показовий факт. Я не маю симпатій до цього політика, але позбавити депутат недоторканності та мандата, а потім відкрити кримінальну справу за 2007 рік – це більш ніж показово. Це демонстрація того, що в Україні жоден політик не може відчувати себе захищеним. Якщо влада саме це і намагалася показати, то їй це вдалося дуже добре», - зазначив Юрій Шведа.

Нагадаємо, що 22 жовтня, затримали колишнього народного депутата України Ігоря Маркова, якого підозрюють у вчиненні хуліганських дій у 2007 році.

Йдеться про події 2007 року, коли біля Одеської ОДА відбувалися пікети проти встановлення в місті пам'ятника імператриці Катерині ІІ. Ігоря Маркова підозрюють в організації побиття учасників цієї акції, а також безпосередньо у самому побитті. 

Фото - vgolos.com.ua.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ