Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Справа Маркова є показовою для інших проросійських регіоналів, - політолог

Ситуація із затриманням екс-нардепа Ігоря Марковим – це особлива ситуація. Про це сьогодні, 28 жовтня, в коментарі Гал-інфо розповів політолог Анатолій Романюк.

«З одного боку, її можна розглядати, як спробу тиску на депутатів від Партії регіонів, які протягом тривалого періоду активно співпрацюють з Росією та виступають лобістами тих чи інших спільних українсько-російських проектів. Оскільки Марков є одним із яскравих представників цієї групи, то це можна розглядати, як тиск на інших депутатів», - зазначив політолог.

Анатолій Романюк також додав: «З другого боку, - це приклад того, як влада діє щодо тих людей, які не поділяють її позицію. В даному випадку ми можемо говорити, що це подібне до інших політичних затримань, адже політична складова тут присутня також».

Нагадаємо, що 22 жовтня, затримали колишнього народного депутата України Ігоря Маркова, якого підозрюють у вчиненні хуліганських дій у 2007 році.

Йдеться про події 2007 року, коли біля Одеської ОДА відбувалися пікети проти встановлення в місті пам'ятника імператриці Катерині ІІ. Ігоря Маркова підозрюють в організації побиття учасників цієї акції, а також безпосередньо у самому побитті. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ