Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Завдання на зовнішнє незалежне оцінювання друкуватимуть за кордоном

Кількість предметів на зовнішньому незалежному оцінюванні (ЗНО) можуть скоротити наступного року. Цьогоріч учні можуть вибрати не більше трьох предметів з 11. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив начальник головного управління освіти і науки ЛОДА Павло Хобзей.
„Думаю, що зміни будуть відбуватися. Кількість предметів, мабуть, скорочуватимуть. На мою думку, не варто виносити предмети основи економіки і правознавства на тестування, бо це ознайомлювальні предмети в школах. Але ВНЗ виносять їх як вступні і повідомляють, що не відмінятимуть”, – розповів Павло Хобзей.
Як повідомила директор Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк, тестові завдання друкуватимуть за кордоном. В грудні учні, які зареєструвалися на ЗНО, зможуть отримати „Довідник учасника ЗНО”, де будуть вказані зразки тестів з усіх предметів та правила оцінювання.
„Всі тести відповідають шкільній програмі. У розробці тестів беруть участь педагоги з усіх регіонів України, але формують завдання в Українському центрі оцінювання якості освіти”, – розповів Павло Хобзей.
За словами Лариси Середяк, цьогоріч відкриті завдання – на бланку А (ті, які перевіряє комп’ютер) будуть лише з історії, української мови та математики, а закриті – на бланку Б (ті, які перевіряє екзаменатор) – з усіх інших предметів.
Процедура проходження зовнішнього оцінювання буде відповідати правилам, які були минулого року: 15 абітурієнтів – два інструктори, відстань між учнями – 1,5 метра.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ