Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Завершення виборчого дня на Львівщині пройшло спокійно, - КВУ

Як повідомили на Facebook-сторінці "Комітет виборців України КВУ Львів", завершальний етап голосування на Львівщині проходив у спокійній атмосфері. Цьому сприяла й гроза, яка в другій половині дня суттєво знизила активність львівських виборців.

Серед правопорушень несистемного характеру можна відзначити такі: 

- ОВК № 117, ДВК № 461868 – виборець агресивно обурювався з приводу того, що кабінка для голосування, на його думку, не відповідає вимогам та сприяє порушенню таємниці голосування (тканина в кабінках неналежної щільності та дуже світиться), вимагав Закон, в якому пише про щільність тканини. Після ознайомлення із Законом почав перевіряти наявність прапора і скриньок, згодом зайшов у кабінку, проголосував, однак, вийшовши, порвав бюлетень і кинув в скриньку. В результаті на дільницю був викликаний наряд поліції.

- ОВК № 117, ДВК № 462135 – чоловік, прийшовши на виборчу дільницю, поінформував про те, що його мертвому родичу прийшло запрошення на вибори, а йому ні, підтвердивши свої слова наявним запрошенням на мертвого родича. Сам ж виборець, незважаючи на відсутність запрошення, зміг знайти себе у виборчих списках та здійснити акт волевиявлення. 

Фіксуються поодинокі випадки, коли люди, приходячи на виборчі дільниці, не могли проголосувати, адже здавши свій паспорт на переоформлення, позбавлені можливості отримати бюлетень. Слід наголосити, що українське законодавство не регулює згадану ситуацію і не дає можливості здійснити волевиявлення особам, які знаходяться в процесі переоформлення документів, що посвідчують особу.

Комітет виборців України КВУ Львів

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ