Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Волинь

Завтра у Прилбичах молитовно відзначать 150-річчя від Дня Народження свящмч. Климентія Шептицького

Завтра, 17 листопада 2019 року – 150-та річниця від Дня Народження Блаженного священномученика Климентія (Шептицького). З цієї нагоди у його родинному селі Прилбичах відбудеться низка заходів. Розпочнеться все з Архиєрейської Божественної Літургії, опісля якої також відбудеться відкриття банерної виставки.
Климентій Шептицький. Тематична екскурсія "Портретна галерея родини Шептицьких в НМЛ". Фото Олена Ляхович

Про це інформує видання Духовна велич Львова.

Про Банерну експозицію  ” о. КЛИМЕНТІЙ ШЕПТИЦЬКИЙ — АРИСТОКРАТ ДУХУ”

Виставка “о. Климентій Шептицький — аристократ духу” підготовлена Постуляційним Центром Монастирів Студійського Уставу (Постуляційний Центр Монастирів Студійського Уставу) спільно з ЛМГО ” Українська молодь — Христові (Українська молодь – Христові) за фінансової підтримки Управління Культури ЛМР, з нагоди 150-ліття від дня народження о. Климентія Шептицького – відомого церковного діяча та архимандрита студитів. (150-ліття о. Климентія Шептицького – офіційна сторінка оргкомітету Відкриття виставки відбудеться 17 листопада 2019 р., у день 150-ої річниці від дня народження о. Климентія, у с. Прилбичі — родинному селі Шептицьких.

Виставка – це 10 банерів, на яких розкриваються основні моменти й етапи життя старця: від народження до моменту проголошення його блаженним священномучеником.
А саме дитинство та шкільні роки, студії у провідних європейських університетах, суспільно-політична діяльність,
період священства та монашества, ігуменство у Святоуспенській Унівській Лаврі, діяльність у період суспільно-політичних трансформацій, арешт та ув’язнення, проголошення блаженним священномучеником.

КЛИМЕНТІЙ ШЕПТИЦЬКИЙ — Блаженний Католицької Церкви, церковний діяч і архімандрит монахів Студійського уставу, брат Слуги Божого митрополита Андрея Шептицького. Був послом до Галицького сейму та Віденського парламенту, заступником голови Господарського Товариства.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ