Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Завтра у суді слухатимуть позов Парасюка до Президента

Завтра, 28 липня, о 10:00 у Вищому адміністративному суді України розглядатимуть апеляційну скаргу народного депутата України Володимира Парасюка щодо ухвали Вищого адмінсуду з приводу його позову до Президента України. Про це повідомили у прес-службі депутата.

8 квітня цього року Володимир Парасюк звернувся до Президента України Петра Порошенка із депутатським запитом «Щодо зняття звання Героя України з групи депутатів», де просив позбавити цього звання Володимира Литвина, В’ячеслава Богуслаєва, Бориса Дейча, Володимира Бойка, Леоніда Литвинова, Олександра Риженкова, Юхима Звягільського, Леоніда Байсарова.

У відповіді Адміністрації Президента, повідомила прес-служба, було зазначено, що «відповідно до законодавства, позбавлення державних нагород України може бути проведено Президентом України лише у разі засудження нагородженого за тяжкий злочин за поданням суду у випадках, передбачених законом».

Розуміючи, що можливий факт змін до законодавства, яке регулює вказані правовідносини, не змінить ситуації (відповідно до ст. 58 Конституції України, закони та інші нормативно-правові акти не мають зворотної дії в часі, крім випадків, коли вони пом'якшують або скасовують відповідальність особи), Парасюк звернувся до Вищого адміністративного суду України. Адже, на думку Володимира Парасюка, важливим у цій ситуації є - донести та довести до громадськості незаконність та безпідставність нагородження державними нагородами зазначених осіб.

 

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ