Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Зеленський хоче, щоб зарплати для викладачів у президентському університеті стартували з 4 тис. доларів або євро, - Шкарлет

Глава держави Володимир Зеленський хоче, щоб для найкращих викладачів майбутнього президентського університету зарплата стартувала з 4 тисяч "доларів або євро".

Про це в інтерв’ю Радіо Свобода сказав міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет, передає УНН.

"Дайте спочатку концепцію напишемо. Тому що вже одне речення було озвучене про зарплату. Але коли з президентом говорили, то він сказав, що ми хоча би для найкращих маємо виконати ту зарплату в ті 4 тисячі, хоча би стартувати з цього. Але це будуть кращі, які спроможні", – наголосив Шкарлет.

Під час виборчої кампанії 2019 року у штабі тодішнього кандидата в президенти Володимира Зеленського запрошені експерти говорили про можливість забезпечити на рівні 4 тисячі доларів зарплати українських учителів, а не найкращих викладачів імовірного елітарного вишу.

Сам Зеленський говорив таке: "Коли ми були на Кіпрі… Кіпр – воююча країна. Ну як воююча, там заморожений конфлікт. І в цій частині, грецькій, там усі хочуть стати вчителем. Там щось таке – 3-4 тисячі заробітна плата".

Президент України Володимир Зеленський під час виступу на форумі “Україна 30. Освіта і наука” підписав указ про створення президентського університету, який буде готувати “людей майбутнього”.

За словами Сергія Шкарлета, навчальний рік у Президентському університеті стартує 1 жовтня 2023 року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ