Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Зеленський призначив нового заступника керівника ОПУ із зовнішньої політики

Президент України Володимир Зеленський призначив Андрія Сибігу заступником керівника Офісу глави держави з питань зовнішньої політики та розвитку стратегічного партнерства.

Про це інформує пресслужба ОПУ.

“Призначити Сибігу Андрія Івановича заступником керівника Офісу Президента України”, - зазначається в указі №221/2021 від 31 травня.

Водночас запроваджено посаду заступника керівника Офісу Президента, який сфокусується на напрямі європейської та євроатлантичної інтеграції України. Цю нову посаду обійматиме Ігор Жовква. Також, за інформацією ОП, створено відповідний структурний підрозділ.

Згідно з указом №220/2021 в Офісі глави держави створено Директорат з питань зовнішньої політики та стратегічного партнерства, Директорат з питань соціальної політики та охорони здоров'я та Департамент з питань європейської та євроатлантичної інтеграції. Цим же указом було ліквідовано Директорат з питань зовнішньої політики та Департамент соціальної політики та охорони здоров'я.

В Офісі Президента відзначили, що до першочергових завдань Жовкви належатиме координація співпраці з віцепрем'єр-міністром з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України та Верховною Радою.

В ОП підкреслили, що «сьогодні події в глобалізованому світі, без сумніву, потребують ще більшої проактивності та ініціативності з нашого боку, саме тому Президенту потрібна максимально різностороння, професійна та своєчасна відповідна експертиза – у швидкому темпі та в професійній модерації».

Варто зауважити, що Сибіга 23 серпня 2016 року був призначений Надзвичайним і Повноважним Послом України в Турецькій Республіці. 19 травня 2021 року звільнений із посади указом президента Зеленського.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ