Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Зеленський: "Україна готова повернути Вишинського, якщо РФ звільнить Сенцова"

Україна готова розглянути питання щодо повернення Росії арештованого головного редактора ʺРІА-Новини – Українаʺ Кирила Вишинського у разі, якщо РФ звільнить незаконно ув'язненого Олега Сенцова. Про це заявив Президент Володимир Зеленський, відповідаючи на запитання журналістів, чи буде українська сторона реагувати на заяву Росії щодо видачі Кирила Вишинського як жест доброї волі, - передає прес-служба глави Держави..

Однак остаточною метою України є повернення додому всіх українців, яких утримують в РФ. 

ʺЯкщо ми кажемо про добру волю і справді бажаємо, щоб це відбулося найближчим часом, – ми готові обміняти Кирила Вишинського. Сенцов – це як приклад. Але це не розмінна монетаʺ, – сказав Глава держави під час відвідання Міністерства оборони у п'ятницю, 19 липня, додавши, що звільнення Олега Сенцова й Кирила Вишинського має відбутися одночасно.

Володимир Зеленський також нагадав, що Росія має виконати свої зобов'язання та звільнити незаконно утримуваних моряків.

ʺМи ж не кажемо про обмін щодо наших моряків. Моряків нам повинні повернутиʺ, – наголосив Президент.

Також Глава держави нагадав РФ про необхідність звільнення всіх українців, яких вона утримує. ʺМи хотіли б отримати всіх наших політв'язнів, всіх наших військових. Якщо це такі перші кроки – ми готовіʺ, – резюмував Володимир Зеленський.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ