Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Зеленський закликав включити історичний центр Одеси до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО

11 жовтня Президент України Володимир Зеленський звернувся до учасників 215-ї сесії Виконавчої ради ЮНЕСКО.

Глава Української держави наголосив на важливості розширення спільних зусиль для захисту культурної спадщини в Україні через щоденну загрозу внаслідок російських атак. Він також висловив думку, що росія не має права головувати у Комітеті Світової спадщини ЮНЕСКО.

«Держава-терорист точно не має права головувати в одному з ключових органів з охорони культурної та природньої спадщини, комітетів всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Таке головування росії знецінює саму інституцію, її вагу та репутацію. Не можна віддавати росії на знищення авторитет ЮНЕСКО. Держава-терорист має бути виключена з усіх органів ЮНЕСКО та самої організації», — зазначив Володимир Зеленський у відеозверненні.

Крім того, Президент України закликав провести позачергову сесію Комітету Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО щодо включення історичного центру Одеси до списку Всесвітньої спадщини. Він наголосив, що не можна зволікати з цим.

«Одеса, як і всі інші міста України, є мішенню для російських ударів. Будь ласка, підтримайте Одесу! Покажіть саме на рівні ЮНЕСКО, що російський терор має закінчитися», — закликав Володимир Зеленський.

Нагадаємо,  11 жовтня Україна офіційно передала на розгляд ЮНЕСКО номінаційний файл «Історичний центр міста-порту Одеси» для включення до списку Всесвітньої спадщини. Раніше МКІП ініціювало включення історичного центру Одеси до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО за прискореною процедурою.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ