Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Земан наполягає, що Чехія тестувала "Новачок", міноборони спростовує

Чеський президент Мілош Земан наполягає, що його країна тестувала нервово-паралітичну речовину "Новачок", - Еспресо.

Земан висловивcя щодо того, що комітет парламенту із закордонних справ заявив про те, що "Новічок" у Чеській республіці не виготовляли.

"Я не впевнений, що деякі члени парламенту мають більше інформації, ніж директор інституту, у якому, за його власними словами, "Новачок" виготовили", - сказав Земан.

У відповідь міністр оборони  Чехії Карла Шлехтова після закритого засідання Комітету з міжнародних справ Палати депутатів (нижня палата парламенту) повідомила, що в країні не виготовлялася і не зберігалася нервово-паралітична речовина "Новачок".

"Я можу сказати, що комітет завершив переговори щодо резолюції, в якій зазначається, що Чеська Республіка ніколи не виробляла і не зберігала нервово-паралітичний агент типу "Новачок", - сказала Шлехтова.

Голова комітету Любомир Заоралек додав, що депутати всіх партій погодилися із поясненнями і фактами, представленими експертами.

"Інформація, що має важливе значення для громадськості, полягає в тому, що в Чеській Республіці такі речовини не виготовляються", - сказав він.

Еспресо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ