Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Чехія запровадила нові правила у школах для українських дітей

Чехія скасовує окремий запис до шкіл для українських дітей, який було запроваджено через велику хвилю біженців на початку війни

Українські діти з тимчасовим захистом у Чехії записуватимуться до шкіл у стандартні терміни – у квітні. Міносвіти країни очікує, що у квітні документи подадуть 5 тис. дітей з України, пише ukraina.radio.cz.

Окремий запис до шкіл для дітей із тимчасовим захистом у Чехії був запроваджений у відповідь на велику хвилю біженців після початку війни. Тепер закон не дозволяє територіальним громадам і школам мати таку можливість, тому українських дітей записуватимуть так само, як дітей інших іноземців у країні.

У багатьох громадах нові правила можуть не вплинути на ситуацію із зарахуванням до шкіл. Але в деяких містах можуть виникнути труднощі через брак місць – наприклад, у місті Млада-Болеслав більшість основних шкіл повністю заповнена. Чиновники припускають, що в деяких школах доведеться кидати жереб. Очікується, що там під час запису українці складуть до 10% від загальної кількості учнів, які подаватимуть документи.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ