Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Жан-Поль Бельмондо отримав «Золотого лева» за внесок в кінематограф

Французький актор Жан-Поль Бельмондо отримав на Венеціанському кінофестивалі нагороду «Золотий лев» за внесок у світовий кінематограф. Про це в оргкомітет кінофестивалю повідомив на своїй сторінці в Facebook.

Церемонія нагородження відбулася в кінопалаці на острові Лідо. Статуетку артисту вручила його співвітчизниця Софі Марсо.

Бельмондо (народився 9 квітня 1933 року) дебютував в кіно в 1956 році. Після ролі у фільмі Жан-Люка Годара «На останньому подиху» став іконою кіно «Нової хвилі». Грав як в комерційних, так і арт-хаусних стрічках, всього виконав близько сотні ролей. З 2001 по 2008 роки не знімався через наслідки перенесеного інсульту, потім повернувся на майданчик. У 2015 році заявив про закінчення своєї кінокар'єри, але два місяці по тому повідомив, що передумав і готовий розглянути пропозиції, якщо вони надійдуть. Бельмондо ставав лауреатом різних кінопремій, проте «Золотого лева» отримав вперше.

В неділю, 11 вересня, до Парку культури знову запрошують на перегляд фільму просто неба. Цього разу глядачам продемонструють стрічку 1981 року від режисера Жоржа Лотнера.

Головну роль у “Професіоналі” виконав знаний французький актор Жан-Поль Бельмондо.

Французького секретного агента Жослена Бомона відсилають до Малагаві, вигаданої африканської країни, щоб убити тамтешнього диктатора. Але під час виконання завдання політична ситуація в країні сильно змінилася і французькі спецслужби здають Бомона африканцям.

Початок показу о 21:00.

Вхід вільний.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ