Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Журнал НАН України опублікував статтю, де ЗСУ звинувачують в "геноциді" населення Донбасу

Науковий академічний журнал Національної академії наук України "Соціологія: теорія, методи, маркетинг" опублікував матеріал з круглого столу в окупованому Луганську, де, зокрема, українські військові звинувачуються в "знищенні" жителів Донбасу. Про це на своїй сторінці в facebook написала оглядач відділу освіти, науки, медицини та екології газети "Дзеркало тижня" Оксана Онищенко.

Мова йде про матеріал нібито кандидата юридичних наук А. Лопати. У своїй статті, яка називається "Луганськ: спекотне літо 2014 року", автор звинувачує Збройні сили України в "геноциді" і "використанні заборонених міжнародним правом засобів і методів ведення війни".

"Сьогодні населення Донбасу систематично, в масовому порядку і з особливою жорстокістю знищується ВС і Нацгвардією України, в тому числі і шляхом застосування заборонених міжнародним правом засобів і методів ведення війни", - йдеться в статті Лопати.

Революцію гідності він називає "державним переворотом", і пояснює: "під неї були випущені величезні гроші, а не тільки пряники Нуланд". "Основними її учасниками були маргінали з усієї країни, яким, власне, втрачати було нічого... Маргінали дуже хотіли забрати майно не тільки у "донецьких", але і у "своїх" - "київських", "львівських", "рівненських" і т. п."

При цьому в передмові написано, що стаття дає "стереоскопічний погляд" на проблему.

При цьому в редколегії журналу представники присутні провідних українських вищих навчальних закладів: КНУ ім.Шевченка, ХНУ Каразіна, Києво-Могилянської академії, НПУ Драгоманова і т.д.

У відповідь на цю публікацію, як пише Онищенко, викладач Луганського університету ім. Шевченка Ілля Кононов написав, що її пост "фактично є доносом і закликом до політичних репресій щодо журналу "Соціологія: теорія, методи, маркетинг". Також Кононов запевнив, що знайомий з людиною, яка написала статтю під псевдонімом Лопата.

"Про нього можу сказати, що він суб'єктивно чесна і порядна людина. Але став на хибний шлях. Ви що, не допускаєте, що по той бік фронту є щирі прихильники інших думок? На жаль, я змушений вас розчарувати. І щоб зробити деконструкції цих думок, їх треба хоча б знати... ", - запевнив Кононов в одному з коментарів до посту Онищенко.

 

Це просто немає слів. Щойно мені надіслали дуже цікаві публікації із наукового академічного журналу "Соціологія: теорія,...

Posted by Оксана Онищенко on 9 жовтня 2015 р.

ТСН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ