Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Жителів села під Архангельськом евакуюють

Жителі села Ньонокса Архангельської області Росії, поблизу якого 8 серпня вибухнула ракета з радіоізотопним джерелом живлення, розповіли, що вранці 14 серпня їх вивезуть спеціальним потягом "на час робіт на полігоні".

Жителі Ньонокси повідомили, що вранці 14 серпня їх евакуюють з села. Від місцевої військової частини вони отримали інформацію, що цього дня в селі необхідно бути відсутнім з 5 до 7 години ранку. Спеціально для цього зі станції Ньонокса буде відправлений потяг, який і вивезе людей з населеного пункту на час робіт на полігоні, передає Укрінформ.

Уточнюється, що це - планова евакуація, яка пов'язана з плановими роботами в місцевій військовій частині і відношення до вибуху 8 серпня нібито не має.

"Це плановий захід. У нас це проходить регулярно, приблизно раз на місяць всіх вивозять подалі від села. Раніше, щоправда, дехто залишався тут. Але зараз, після останніх подій, думаю, виїздитимуть всі", - розповів житель Ньонокси.

Випробування на військовому полігоні дійсно зачіпали місцевих жителів і раніше - так, у 2015 році у військовому селищі Сопка, яке знаходиться недалеко від села, загорівся будинок №9 по вулиці Боровій - причиною НП стало падіння уламків ракети.

Губернатор Архангельської області Ігор Орлов назвав "цілковитою нісенітницею" повідомлення про евакуацію жителів з села Ньонокса, поблизу якого на полігоні ВМФ стався вибух ракети.

Нагадаємо, вибух на полігоні в РФ міг статися через випробування ракети з ядерною установкою.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ